13 dingen die je NOOIT in de vaatwasser mag stoppen

1. Hout

houten snijplank

Een houten snijplank kun je beter niet in de vaatwasser stoppen. De plank wordt in een vaatwasser heel nat en heet gemaakt, vervolgens laten we hem snel afkoelen en opdrogen. Het hete water en de hitte van het drogen zijn funest voor houten keukengerei. Dit geldt overigens niet alleen voor je houten snijplank die kan gaan scheuren of splijten, maar ook over houten spatels en schalen. Het gevolg kan zijn dat de spatels krom gaan trekken en hun vorm verliezen. Het hout kan ook je andere servies aantasten, om dan nog maar te zwijgen over de bijtende rommel die in een vaatwasblokje zit. Droog houten snijplanken of bestek dan ook zo snel mogelijk af na het afwassen.

BEKIJK OOK
Verminder rimpels door deze 11 voedingsmiddelen te eten Beter dan botox? Verwijder rimpels in 2 minuten door deze methodes te gebruiken!
7 tips om zilvervisjes voor altijd te bestrijden Pas deze 7 tips toe en je zult binnen enkele dagen geen last meer hebben van zilver- en papiervisjes!
10 symptomen van kanker die je waarschijnlijk negeert Negeer deze symptomen van kanker NOOIT, vooral nummer 7!
9 natuurlijke huismiddeltjes tegen gele tanden, zonder giftige fluoride Tandartsen HATEN deze trucjes die je binnen enkele minuten wittere tanden geven!